KATEGORIE

DETAIL KNIHY

SVĚTELSKÝ OLTÁŘ / ZWETTLER ALTAR +CD

SVĚTELSKÝ OLTÁŘ / ZWETTLER ALTAR  +CD

Autor:
Nakladatel: Regionální muzeum v Mikulově
EAN: 9788086752747
Žánr: Sochařství a ostatní umění
Rok vydání: 2008
Stav: Není skladem
Běžná cena: 450 Kč
AKČNÍ CENA: 428 Kč
Anotace

Sborník příspěvků přednesených na mezinárodním sympoziu věnovaném Světelskému oltáři, konaném na zámku v Mikulově 20. a 21. června 2007
Světelský oltář, jenž se od 1. července 2010 stává národní kulturní památkou, byl částí bývalého hlavního oltáře zasvěceného Nanebevzetí Panny Marie, který byl vytvořen pro cisterciácký klášter ve Zwettlu v Dolním Rakousku. Nyní je součástí výzdoby adamovského kostela sv. Barbory. Za komunismu patřil k opomíjeným památkám – nebyl propagován kvůli utajované zbrojní výrobě v adamovském podniku Adast. V roce 2007 byl restaurován v prostorách Regionálního muzea v Mikulově, kde se také konalo mezinárodní sympozium. Sympozium přineslo výjimečnou sumarizaci poznatků o jedinečném uměleckém díle a středoevropském sochařství na přelomu středověku a novověku vůbec. 
Exkluzivně provedený sborník v českém a německém jazyce přináší texty všech přednášejících a obrazová příloha představuje oltář v celé jeho kráse a má umožnit vidět detaily, které jsou oku diváka přímo v kostele mnohdy skryty. Přiložené CD umožnilo použít větší množství vyobrazení a představit oltář ještě detailněji.

Kontaktujte nás

Nejrychlejší cesta, případně využijte odkaz KONTAKTY.