KATEGORIE
DETAIL KNIHY
| Autor: | Ribbat Christoph |
| Nakladatel: | Prostor |
| EAN: | 9788072603381 |
| Žánr: | Eseje, publicistika, úvahy |
| Rok vydání: | 2016 |
| Stav: | Není skladem |
| Běžná cena: | |
| AKČNÍ CENA: | 95 Kč |
Kniha představuje spojení kulturní historie, literatury faktu a esejisticky pojatých příběhů s románovými prvky. Autor předestírá pojem restaurace jako sociologický fenomén doby, který ilustruje zajímavými příběhy z gastronomického prostředí, v nichž vystupuje například Émile Zola, Joseph Roth, Edward Hopper nebo Robert Walser. Poučeně a s vtipem líčí také konkrétní příběhy číšníků, slavných kuchařů i samotných restauratérů, věnuje se proslulým podnikům a jejich historii, uvádí desítky proslavených pokrmů. Jeho pozornosti neuniká ani pozadí vnějšího společenského pozlátka, tj. těžká práce a špatné výdělky obsluhy, jejich různorodé slabosti a zlozvyky, jakož i negativní hygienické poměry. Přechází z jednoho kontinentu na druhý, aby zachytil vývoj a zvyky spojené s gastronomií v mnoha zemích světa.
Kontaktujte nás
Nejrychlejší cesta, případně využijte odkaz KONTAKTY.

